Hackaton aftermovie | 24 januari 2019

Op donderdag 24 januari 2019 vond de eerste Hackathon van Zorgtrainingscentrum Zwolle plaats in het Deltion College. Tijdens deze Hackathon creëerden multidisciplinaire teams oplossingen voor problemen die zich in het dagelijks leven voordoen bij cliënten en/of patiënten in een zorgsituatie. Het resultaat? Het bevorderen van de zelfredzaamheid van deze zorgbehoevenden en het efficiënt inzetten van zorgverleners. Onze collega Gert werkte in samenwerking met andere partijen mee aan de organisatie van deze inspirerende dag. Collega’s Wouter (Online Marketing) en Leroy (Webdevelopment) namen deel aan de teams.

Onder andere door het organiseren van deze Hackathon wil Zorgtrainingscentrum Zwolle de verbinding tussen zorg, welzijn, techniek en ICT in de regio Zwolle bevorderen. Normaal gesproken duurt het namelijk lang voordat er een concrete oplossing voor een dagelijks probleem wordt gecreëerd. Maar tijdens de Hackathon gebeurde dat al binnen één dag.

Zes verschillende teams, samengesteld uit mensen met verschillende disciplines waaronder ook studenten van het Deltion College, beten zich vast in een casus waarvoor ze een oplossing moesten creëren. De teams met de beste ideeën voor één van de problemen wonnen een prijs: zij krijgen de kans om hun idee verder uit te werken!

"Werken met multidisciplinaire teams heeft bewezen dat je uiteindelijk tot leuke en nuttige ideeën kunt komen. Als je dan ook nog een interessante pitch neer kunt zetten die mogelijk helpt het probleem op te lossen geeft dat een extra goed gevoel. Al met al een gezellige en vooral inspirerende dag gehad!"
Wouter Visser, Online Marketeer

Tof dat wij als organisatie kunnen bijdragen aan verbetering van processen door de inzet van online oplossingen. Onlangs werkten we ook al in een multidisciplinair team aan een platform die internationale handel makkelijker maakt voor de regio Zwolle.