Webdesign

Online strategie als basis voor een goede website

Bij IMPRES ontwerpen wij websites vanuit de strategie. We hebben kennis over alle aspecten die tegen het lijf worden gelopen bij het ontwerpen van een pagina, van SEO tot UX en UI design. Een website  laten ontwerpen en bouwen door IMPRES houdt in: open communicatie en samenwerken om zo een optimaal resultaat te behalen. Namelijk een design dat past bij de doelstellingen van jouw bedrijf.

Werk aan een design dat bij jouw strategie past!

Neem hier contact op

Online strategie als fundament

IMPRES kent de ingrediënten die nodig zijn om klanten te overtuigen, wij gaan samen met jou aan de slag voor het ontwerp van jouw website. Dit doen we aan de hand van een aantal stappen:

  1. Eerst brengen we samen met jou je online doelstellingen in kaart, dit doen we door creatieve brainstormsessies van een aantal dagen. Het doel van jouw website vormt het fundament voor het ontwerp, vanuit de geformuleerde strategie gaan wij aan de slag met jouw design.
  2. Vervolgens gaan we bezig met het ontwerp van de website, we bepalen door middel van wireframes de indeling van de website en pagina’s. 
  3. Op basis van dit ontwerp gaan we aan de slag met het visuele design, waarbij wordt gekeken naar de juiste kleuren, witruimtes, positionering en typografie.

Wanneer is een website ontwerp goed?

Het fundament van een website en dus ook van het ontwerp hiervan is: het doel van de website. Een website die als functie heeft om te informeren ziet er in basis al anders uit dan een website waarop artikelen te koop zijn. Zodra het doel is vastgesteld, wordt een een ontwerp gecreëerd.

Het eerste contactmoment van potentiële klanten is vaak jouw website, het is belangrijk tijdens dit moment een goede eerste indruk te maken. Deze eerste indruk valt of staat met een goed ontwerp, je website is namelijk het visitekaartje van je bedrijf.

Er zijn een aantal factoren die bijdragen aan een goed ontwerp. Natuurlijk moet het ontwerp van de website passen bij het imago van het bedrijf om hiermee te zorgen voor herkenbaarheid (en de connectie tussen offline en online).

Door de juiste look & feel toe te voegen krijgt jouw website karakter, dit draagt bij aan:

  • Een sterkere merkbeleving.
  • Een langere sessieduur van bezoekers
  • Uiteindelijk meer conversie.
new

Combineren van design elementen

Bij het ontwerpen van een website wordt jouw huisstijl als basis genomen. Bij het design wordt gelet op verschillende elementen. Zo is het belangrijk dat de kleur van de website past bij het gevoel dat je wilt geven: kleuren spelen een grote rol bij de keuzes die we maken en de gevoelens die we ervaren. Iedere kleur heeft daarbij weer een ander effect.

Daarnaast is ook typografie belangrijk bij het ontwerp van jouw website. Een serif lettertype staat voor betrouwbaarheid en geeft een respectabele uitstraling. Een script lettertype geeft elegantie en creativiteit weer wat weer wordt ervaren als persoonlijk en oprecht.

tessa 3

Na oplevering direct bezoekers op je website!

IMPRES kan jou helpen met het ontwerpen van jouw website. We nemen je mee in het proces en kijken samen met jou hoe we het ontwerp van jouw website passend bij jouw bedrijf in kunnen richten. Samen met jou willen we online impact creëren!

Naast kennis over design hebben wij ook specialisten op het gebied van online marketing en webdevelopment, zodat alle websites facetten in ogenschouw worden genomen bij jouw website ontwerp.

Zo zorgen we ervoor dat na het opleveren van een website ook daadwerkelijk bezoekers komen naar de website.

Werk aan een design dat bij jouw strategie past!

Neem hier contact op