Systemen koppelen (API)

Je hebt een systeem, een website en nog een systeem. En op die verschillende plekken staan gegevens, of komen gegevens binnen. Heel mooi! Nu vul je gegevens op verschillende plaatsen in en zoek je gegevens op verschillende plaatsen op. Met het maken van koppelingen is dat verleden tijd. Jij kunt aan de slag met waar jij het liefst mee bezig bent!
Wat is een API (koppeling) en wat kun je ermee?

Waarom koppelingen?

Je gebruikt mogelijk meerdere softwarepakketten zoals een CRM-systeem en ERP-systeem en een website en je bent dezelfde gegevens op meerdere plekken aan het invoeren. Best frustrerend. Je investeert in verschillende systemen en het communiceert niet met elkaar. We begrijpen jouw frustratie!

In het digitale tijdperk waarin we leven is het invoeren van gegevens op meerdere plekken overbodig.
Je wilt uiteraard dat de systemen die je gebruikt jou helpen in plaats van dat ze je frustratie opleveren. Het goede nieuws is dat dit zeker kan! Sterker nog, daar zijn ze voor bedoeld.

Met het leggen van een koppeling tussen verschillende systemen is het invoeren en zoeken van gegevens op verschillende plekken niet meer nodig.

Begin vandaag nog met tijd en geld besparen!

Ik wil een vrijblijvend adviesgesprek aanvragen

Waarvoor gebruik je het?

Je kunt een koppeling voor meerdere doeleinden gebruiken. Het is belangrijk dat het je helpt je bedrijfsdoelstellingen te realiseren.

Een koppeling gebruik je om:

  • efficiënter te werken;
  • tijd te besparen;
  • klanten makkelijker te bedienen.

Met als doel: Jij kunt je focussen op wat er echt toe doet voor jouw organisatie.

Een belangrijk deel van het dagelijkse werk bij IMPRES is het koppelen van websites aan systemen van onze klanten met behulp van API’s, of het bouwen van koppelingen op maat om gegevens automatisch van A naar B te krijgen.

We zorgen er bijvoorbeeld voor dat gegevens die een bezoeker op jouw website invult automatisch in jouw CRM-systeem worden gezet of dat gegevens vanuit jouw voorraadbeheersysteem in je ERP-systeem komen.

Meer resultaat voor jouw bedrijf?

Kennismaken met een specialist

Manieren om systemen aan elkaar te koppelen

Er zijn verschillende manieren om een koppeling te maken. Dit kan doordat de leverancier van jouw software een koppeling (ook wel API: Application Programming Interface) aanbiedt. Je kunt dan met behulp van hun documentatie een koppeling bouwen. Een andere manier is om zelf een koppeling uit te denken en te bouwen. Dit laatste is het geval als je leverancier geen koppeling aanbiedt of wil aanbieden.

Sprekend voorbeeld

Voor onze klant SMT, marktleider op het gebied van Construction Equipment, hebben we een gehele nieuwe IT-infrastructuur opgezet die API-based is. Dit betekent dat we alles met elkaar laten communiceren, zodat data direct op de juiste plek beschikbaar en toegankelijk is. Iets toevoegen? Geen probleem, we ‘pluggen’ het in. Meer weten? Download de uitgebreide case study.

Een slimmere en efficiëntere inrichting van jouw organisatie?

IMPRES geeft jou in een vrijblijvend 1-op-1 gesprek advies over hoe jij jouw organisatie slim en efficiënt in kan richten. Onze jarenlange ervaring zetten we in om ook voor jouw organisatie de grootste impact te realiseren. Ons doel is jou en je organisatie op een duurzame wijze klaarstomen voor de toekomst.