Webflow

Als digitaal bureau zijn wij dagelijks bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van websites. We kennen allemaal WordPress, maar sinds kort komt Webflow erg in opmars. Webflow heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van WordPress, waardoor het voor jouw organisatie misschien interessant is om te overwegen

Zet hier de stap voor jouw online upgrade!

Neem hier contact op

Waarom wil ik Webflow hebben?

Veel bedrijven willen graag een maatwerk website laten maken, maar schrikken al snel van het totale kostenplaatje. Als gevolg gaan ze op zoek naar een WordPress thema die aansluit bij hun wensen, passen de kleuren en lettertypes aan en zijn klaar. Met als resultaat dat je een website hebt die iedereen voor een paar Euro kan kopen en je niet goed je merk uitdraagt naar je doelgroep.

Dat is zonde, want er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Webflow kan namelijk erg laagdrempelig worden opgezet, zonder concessies te hoeven doen op SEO of functionaliteit. In Webflow kunnen de designers namelijk zelf aan de slag met het bouwen van de website, waardoor je de developer als het ware overslaat. Dit scheelt niet alleen erg veel tijd, maar ook in de kosten. Je website wordt dus niet alleen sneller opgeleverd, maar is ook een stuk goedkoper.

 

Flat Browser2x

Webflow en SEO

Zoals eerder aangestipt is de SEO van Webflow erg goed. Je kunt alles meegeven aan je afbeeldingen, links en teksten. Van meta tags tot 301 redirects en van automatische XML sitemaps tot aan canonical tags. Daarnaast heeft Webflow als voordeel dat het erg schoon is qua code, waardoor je website waarschijnlijk een stuk sneller laadt dan wanneer je WordPress zou gebruiken. Dat komt omdat WordPress erg vol functionaliteiten zit die veel websites niet nodig hebben. 

De meeste bedrijven komen namelijk weg met een simpel CMS waarin je nieuwsberichten of projecten plaatst en is het helemaal niet nodig om gebruikers te laten registreren, of om extra plugins en thema’s toe te voegen. Je wilt je website zo licht mogelijk hebben, want een snellere laadtijd staat haast synoniem aan hoger ranken op Google.

 

Webflow hosting is snel en goedkoop

Webflow wordt gehost op Amazon CloudFront en Fastly. Dit zijn erg goede providers die doen aan cloud hosting, want inhoudt dat je website overal ter wereld snel laadt. Reguliere webhosting is vaak gekoppeld aan één locatie, waardoor niet iedereen een even snelle website heeft. Dit heeft Webflow opgelost door met deze partijen samen te werken. En doordat ze het in bulk doen, is het voor jou ook nog eens extra voordelig

 

 

Is Webflow iets voor jou?

Weet je na het lezen van deze tekst nog niet of Webflow helemaal geschikt is voor jullie website? Of ben je juist benieuwd naar de mogelijkheden? Geef onze specialisten eens een belletje of laat je gegevens achter. Dan helpen we je graag verder.

Zet hier de stap voor jouw online upgrade!

Neem hier contact op