Webflow

Als digitaal bureau zijn wij dagelijks bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van websites. Je kent vast WordPress, maar er is meer. Webflow is bezig met een opmars, en dat is niet zonder reden. Webflow heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van WordPress, waardoor het voor jouw organisatie interessant is om te overwegen. 

Zet hier de stap voor jouw online upgrade!

Neem hier contact op

Waarom wil ik Webflow hebben?

Veel bedrijven willen graag een maatwerk website laten maken, maar schrikken van het totale kostenplaatje. Als gevolg gaan ze op zoek naar een WordPress thema die aansluit bij hun wensen, passen de kleuren en lettertypes aan en zijn klaar. Met als resultaat dat je een één in een dozijn website hebt die jouw boodschap niet goed uitdraagt naar je doelgroep, niet kan meegroeien naar de toekomst en die voor iedereen beschikbaar is.

Dat is zonde, want er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Webflow kan namelijk laagdrempelig worden opgezet, zonder concessies te hoeven doen op SEO of functionaliteit. In Webflow kunnen designers namelijk zelf aan de slag met het bouwen van de website, waardoor je een developer als het ware overslaat. Dit scheelt niet alleen veel tijd, maar ook veel kosten. Je website wordt dus én sneller opgeleverd, én tegen een voordeligere prijs.

Flat Browser2x

Webflow en SEO

Zoals eerder aangestipt zijn de SEO-mogelijkheden van Webflow erg goed. Je kunt alles meegeven aan je afbeeldingen, links en teksten. Van meta tags tot 301 redirects en van automatische XML sitemaps tot aan canonical tags. Daarnaast heeft Webflow als voordeel dat het erg schoon is qua code, waardoor je website waarschijnlijk een stuk sneller laadt dan wanneer je WordPress zou gebruiken. Dat komt omdat WordPress veel functionaliteiten heeft die veel websites niet nodig hebben en dus niet gebruiken. 

De meeste bedrijven hebben voldoende aan een website met een eenvoudig CMS waarin je nieuwsberichten, projecten en diensten plaatst. Het is voor die websites helemaal niet nodig om gebruikers te laten registreren, of om extra plugins en thema’s toe te voegen. Je wilt je website zo licht mogelijk hebben, want een snellere laadtijd staat haast synoniem aan hoger ranken op Google. 

Bijkomend voordeel: minder code, is minder inladen, is minder hosten, is minder energieverbruik.

Van Gelder - corporate website

Voor Van Gelder hebben we hun corporate website opgeleverd in Webflow. Dit omdat er de wens was dat de marketingafdeling zelf eenvoudig de content op de website kan aanpassen. Het CMS van Webflow is erg gebruiksvriendelijk en is voor ze op maat gemaakt, waardoor er geen onnodige elementen worden geladen en de website dus lekker snel is. Kortom een perfecte toepassing voor Webflow.

Webflow hosting is snel en goedkoop

Webflow wordt gehost op Amazon CloudFront en Fastly. Dit zijn erg goede providers die doen aan cloud hosting, want inhoudt dat je website overal ter wereld snel laadt. Reguliere webhosting is vaak gekoppeld aan één locatie, waardoor niet iedereen een even snelle website heeft. Dit heeft Webflow opgelost door met deze partijen samen te werken. En doordat ze het in bulk doen, is het voor jou ook nog eens extra voordelig.

Is Webflow iets voor jou?

Weet je na het lezen van deze pagina dat Webflow helemaal geschikt is voor jullie website? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Doe onze specialisten een belletje of laat je gegevens achter. Dan helpen we je graag verder.

Zet hier de stap voor jouw online upgrade!

Neem hier contact op