Promovideo

Bedrijven als Apple en Nike hebben de benchmark voor product- en promotievideo’s naar een volledig nieuw niveau gebracht. Met flitsende, cinematic shots knallen zij zonder moeite een product de markt op. Met een combinatie van actieshots en product close-ups vormen zij een gelikte promovideo. Dat klinkt misschien als een hoge norm om na te streven, maar het tegendeel is waar.

Interesse gekregen in een promovideo?

Neem hier contact op!
illustratie promovideo

Promovideo's: de focus waar deze hoort te liggen

Commerciële video disciplines leggen vaak al vrij gauw de nadruk op het merk in plaats van op een specifiek product. Met een dedicated promoideo zet je zonder enige twijfel je product of dienst in de spotlight.

En nu concreet

Neem bijvoorbeeld een bedrijf dat ‘smart bikes’ maakt. In de ontwikkeling van het product hebben de design teams vooral veel moeite gestoken in prachtige details in het design van de bikes. Om deze features écht tot hun recht te laten komen moet er iets beters komen dan een simpele ‘rond rij commercial’. Met een dedicated promovideo realiseert IMPRES precies dat voor ze: een mix van gelikte close-up shots van die details waar zoveel in geïnvesteerd is en stilistisch bijpassende actie-shots. Om zo de perfecte promo te vormen.

Benieuwd naar ons werk?

Bekijk ons portfolio

Het juiste format

Promovideo’s zijn er natuurlijk in alle soorten en maten. Op basis van de inhoud van de boodschap stellen we het perfecte advertentie format vast. Denk dan bijvoorbeeld aan YouTube advertenties, die vóór video’s afspelen en niet over te slaan zijn. Met een dergelijke video, van 15 seconden of korter, ben je altijd verzekerd van een publiek dat de ‘hele video’ ziet.

Langere advertentie formats zijn natuurlijk ook nog een optie. Als content kunnen deze zelfs bijzonder effectief zijn. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van een bedrijfsfilm, waarmee je het merk uitlicht, en een promotionele video, die vervolgens de stijl en merkbeleving versterkt, maar vooral ook specifiek aandacht geeft aan je product.

Onze werkwijze

Het visualiseren van een boodschap rond een product is een proces dat zeer nauw komt. De kijker moet direct een gevoel meekrijgen, waardoor ze vervolgens actie gaan ondernemen. Met een doordachte video marketing strategie scherpen we je doelgroep aan en bouwen we je concept uit.

Interesse gekregen in een promovideo?

Wij denken graag met je mee! Vraag vrijblijvend een offerte op en til je video-inzet naar een nieuw niveau!