Digital design

Digital design is ontwerp wat je op je beeldscherm ziet, dus op je smartphone, tablet, laptop, computer, iMac of zelfs je TV. Het is een andere tak van sport dan drukwerk, want drukwerk print je en dan ziet iedereen dezelfde uiting. Bij digital design ligt dat anders, want iedereen benadert je bedrijf op een ander apparaat. Om dit goed te doen, moet je een traject afleggen. Wij kunnen je van begin tot eind helpen met dit traject, of met specifieke mijlpalen tussendoor.

Werk aan een design dat bij jouw strategie past!

Neem hier contact op

Gebruikersonderzoek

Gebruikersonderzoek valt onder de digital design koepel. Een goed gebruikersonderzoek staat aan het begin van een goed functionerende website. Je wilt namelijk dat je website naadloos aansluit aan de behoeftes van je doelgroep. Dit kun je gokken, maar dit is niet aan te raden, want je doelgroep wil vaak toch net iets anders dan je denkt. Het kan lastig zijn om een onderzoek te starten als je niet helemaal weet waar je moet beginnen. Gelukkig weten wij dit wel en we kunnen het gebruikersonderzoek voor je uit handen nemen en uitzoeken waar je gebruikers op zitten te wachten. 

 

User Experience (UX) design

User Experience (UX) design is een term die je vaak voorbij ziet komen binnen digital design. Het betekent eigenlijk niets meer dan gebruikerservaring ontwerp. Dat houdt in dat we gaan kijken welke gebruikerservaring goed bij jouw doelgroep past. We kunnen bijvoorbeeld onderzoeken hoe de gebruiker het bestelproces doorloopt en daarop verbeteringen doorvoeren door schermen en meldingen samen te voegen. Het resultaat van goed UX design is een verhoogde omzet en betere klantretentie.

Digitale toegankelijkheid - overheid & bedrijven - IMPRES
Digitale toegankelijkheid - overheid & bedrijven - IMPRES

Wireframing & prototyping

Voordat je een huis gaat bouwen laat je meestal eerst een grondplan opstellen waarin de indeling van je huis wordt bepaald. Als dit akkoord is, gaan de bouwvakkers en timmermannen voor je aan de slag. Bij een website noemen we dit het wireframe. In het wireframe tekenen we uit hoe de pagina’s samengesteld worden en wat er qua content in komt te staan. Vervolgens maken we een uitgebreid ontwerp en maken we deze klikbaar, zodat je een gevoel krijgt van de werking van je website. Hij is nog niet functioneel, maar je krijgt er wel een gevoel bij. Dit noemen we een prototype. Het voordeel van een prototype is dat je kunt controleren of de werking van je website overeenkomt met wat je voor ogen had. Is dat het geval, dan gaan we bouwen.

 

Visual design

Visual design is wat je ziet en is erg belangrijk voor digital design. Kleren maken immers de man en eerste indrukken worden vaak aan de hand van het uiterlijk vertoon gedaan. Je wilt dus dat je website een uitstraling heeft die een goede indruk achterlaat, maar die ook bij je merk past. Door bij IMPRES je Webdesign te brengen ben je verzekerd van een prachtig ontworpen website die ook nog eens aan alle eisen die tegenwoordig aan een website worden gesteld voldoet.

Design systemen

Succesvolle online bedrijven maken tegenwoordig gebruik van een design systeem. Zulke systemen kunnen het digital design een mooie boost geven Met een design systeem maak je een systeem waarin je alle eisen vastlegt. Het is eigenlijk een huisstijlhandboek 2.0, want de objecten die je in je design systeem plaatst zijn direct te kopiëren en te gebruiken op verschillende plekken in je platformen. Je gebruikt dus overal het juiste logo, het goede lettertype, de merkspecifieke kleuren, etc. Hierdoor krijg je altijd een uniforme uitstraling voor je merk en zorg je dat je doelgroep je design sneller associeert met je merk, wat weer leidt tot betere herkenbaarheid.

Werk aan een design dat bij jouw strategie past!

Neem hier contact op