Instructievideo

Instrueren en informeren is een vak op zich. Wat precies de reden is waarom de instructievideo bij ons een eigen genre heeft gekregen. Met een instructieve video geef je de kijker op een makkelijke, visuele wijze informatie mee waar ze op kunnen bouwen. Video is hier het perfecte medium voor, niet op zijn minst omdat visuele content ruim 60 procent beter blijft hangen.

Maak de eerste stap voor jou instructie video!

Neem contact op!
illustratie promovideo

Een overvloed aan voordelen

Misschien dat een instructievideo in eerste instantie vooral klinkt als een ‘nice-to-have’. Het tegendeel is waar! Denk bijvoorbeeld aan voordelen als het permanent ontlasten van je support afdeling en de klantvriendelijkheid die dit eigenlijk wel niet met zich meebrengt. Door je te verplaatsen in je doelgroep produceer je precies de hulp-content waar ze om staan te springen. Daarnaast is het bewezen dat video content beter en langer blijft hangen, wat ook weer betekent dat je minder vaak klanten aan de lijn hebt hangen.

En nu concreet

Neem een bedrijf dat design software levert. In de laatste maanden hebben ze wat meer updates doorgevoerd en zelfs de hele user interface omgegooid. Hierdoor is er een ongelooflijke stijging in werkdruk ontstaan bij de werknemers op de support afdeling. Om te voorkomen dat er nieuwe mensen aangenomen moeten worden om een tijdelijk probleem als deze op te lossen, klopt dit bedrijf bij IMPRES aan om instructievideo’s te produceren. In no-time wordt er een uitgebreide reeks tutorials opgenomen en wordt er zelfs een nieuwe tak aan de website van het bedrijf toegevoegd: Online trainingen. Het resultaat? De vragen van de gebruikers worden al beantwoord voordat ze deze hebben kunnen stellen, de huidige werknemers kunnen weer ademhalen én er hoeven geen nieuwe mensen aangenomen te worden voor een tijdelijke situatie.

Instructievideo’s zijn natuurlijk nog veel verder te integreren in je product of website. Denk dan in het geval van de case uit het kader bijvoorbeeld aan een ingebouwd ‘tutorials’ tabblad in de software. Daarnaast is dit soort content perfect te gebruiken in je contentstrategie, waarmee je ook consistent meer traffic naar je website trekt.

Benieuwd naar ons werk?

Bekijk ons portfolio

Vrijblijvend kennismaken met een specialist

Benieuwd hoe we jouw bedrijf verder kunnen helpen met een instructievideo (reeks)? Maak vrijblijvend kennis met ons via onderstaande button.