Video

De laatste jaren is de inzet van video marketing enorm toegenomen bij verschillende online marketingdisciplines. Dit zorgt er ook voor dat klanten (zowel B2B als B2C) meer dan ooit verwachten dat jij als organisatie gebruik maakt van video als middel. Wel is het belangrijk om voordat je aan de slag gaat met video’s een strategie op te stellen, zodat video ook goed past in je (content)marketingstrategie.

illustratie videomarketing zwolle

Het communicatiemiddel video is enorm krachtig. Zo kiezen mensen vier keer vaker om informatie tot zich te nemen in een video ten opzichte van tekst. Daarom valt video marketing meestal onder een overkoepelende contentmarketingstrategie of (online)marketingstrategie waardoor ervoor gezorgd kan worden dat video’s multidisciplinair ingezet kunnen worden. Hierdoor is de R.O.I. hoog.

Video-advertenties geven beter resultaat: 97% stijging van aankoopintentie en 139% stijging van merkassociatie.

In vier stappen een succesvolle video

Waar hangt jouw doelgroep online uit, wil je ze - wanneer je ze bereikt - informeren, motiveren, overtuigen of instrueren en hoe past dit bij jouw positionering? Wij doorlopen voor het produceren van een video altijd vier stappen om tot een effectief eindproduct te komen dat bijdraagt aan jouw bedrijfsdoelstellingen. Let’s go!

1. Videostrategie

In de eerste fase analyseren we welk doel bereikt moet worden, welke marketingkanalen geschikt zijn voor de doelgroep en welke communicatiemiddelen hierbij horen. Dit wordt gevat in een strategie waarin ook rekening wordt gehouden met de organisatieidentiteit. Ook denken we na over de toekomst: wordt deze video eenmalig ingezet voor één marketingkanaal zoals social advertising of is het juist verstandig om bijvoorbeeld een videoserie te ontwikkelen dat structureel bijdraagt aan de naamsbekendheid.

2. Videoconcept

Tijdens de conceptingfase gaan onze creatieve producers aan de slag om het verhaal van de video te ontwikkelen. Hierbij zijn merkidentiteit, USP’s van de organisatie en communicatiedoelen leidend. Dit wordt gevat in een videoconcept, moodboard en script. Zo weet jij als klant precies wat je kan verwachten in je video.

3. Videoproductie

Om een video te maken is een goede voorbereiding cruciaal. Naast het filmen zelf, moeten alle randvoorwaarden natuurlijk ook op orde zijn. Daarom inspecteren we vooraf de opnamelocatie en gaan we met eventuele figuranten in gesprek over de productiedag. Alles vatten we in een productieplanning. Vervolgens draaien we de video op basis van onze shotlist en na afloop duiken we onze studio in om alle beelden te editten volgens het concept. Ook voegen we de vooraf opgestelde extra’s toe in de vorm van animaties, voice over en ondertiteling. Natuurlijk zit hier ook een correctieronde bij.

4. Marketing met video

In de strategie hebben we bepaald welke kanalen er ingezet gaan worden en tijdens deze laatste fase gaan we aan de slag met de daadwerkelijke online marketingactiviteiten. Social advertising campagnes op basis van een marketingfunnel, displaycampagnes voor conversies op jouw website, organisch scoren met social media posts of juist je doelgroep informeren over bepaalde werkwijzes; wij gaan zorgen voor (online) impact!

Benieuwd naar ons werk?

Bekijk ons portfolio

Video marketing soorten

IMPRES maakt verschillende soorten videoproducties: Een bedrijfsvideo, testimonialvideo, animatievideo, social video of promotievideo: you name it, wij creëren het! Ontdek de verschillende videosoorten voor jouw online succes.

Ontdek hoe je drone video in kan zetten als toevoeging op je video marketing

Ga naar de pagina

Succes verzekerd!

Jouw wens, doelstelling en strategie vertalen we naar bewegend beeld dat zorgt voor resultaat. Én jouw doelgroep aantrekt, boeit en challenget; de magische ABC-formule. Het uiteindelijke doel? Jouw online succes vergroten!

Benieuwd welk resultaat wij voor jou kunnen behalen met video marketing?

Neem contact met ons op.