Content Marketing

Content marketing is een cruciaal onderdeel van een (online) marketingstrategie. Bij content marketing is de uitdaging om informatie multidisciplinair zo te verspreiden dat die voor jouw doelgroep interessant en waardevol is om zo engagement te genereren. De kracht van onze online marketingactiviteiten ligt in de combinatie van techniek, meetbaarheid, geschreven content en visuele content. Een organisatie die online niet zichtbaar is met een website of op socialmediakanalen wordt al snel gezien als onprofessioneel. Content online plaatsen is makkelijk, zo worden er dagelijks meer dan 3.5 miljoen blogberichten gepubliceerd.

In 8 stappen jouw content marketing strategie bepalen!

Download de whitepaper

Relevantie content marketing

In het huidige medialandschap wordt er vaak en vooral véél informatie uitgewisseld. Deze “information overload” zorgt ervoor dat mensen moeten kiezen tussen informatie: welke informatie is het meest interessant of waardevol?

Jouw doelgroep haakt af bij content die niet relevant is, die te commercieel is of die haar niet verder helpt. Het is daarom belangrijk om content te creëren die voor jouw doelgroep wél relevant is! Wanneer je hier goed mee bezig bent en je regelmatig de juiste content biedt, kun je jouw doelgroep aan je binden (engagement). Content marketing is een vorm van marketing die resultaat biedt op de lange termijn. Met waardevolle content kun je je positie versterken en zowel prospects als klanten een helpende hand bieden.

twee mensen die naar content kijken op hun telefoon

Wat kan IMPRES betekenen voor jou?

Wij helpen je graag bij het creëren van de juiste content voor jouw doelgroep. Dit doen we op basis van onderzoek en meetresultaten. Het is belangrijk om te weten waar jouw doelgroep naar op zoek is en waar jouw doelgroep online ‘uithangt’. Wanneer wij dit inzichtelijk hebben gemaakt kunnen we vervolgens content ideeën voor je uitwerken en ontwikkelen. Dit kan op het gebied van social media, maar ook het schrijven van blogs of het ontwikkelen van toffe video’s nemen wij je graag uit handen. Wij creëren graag content die online impact heeft, zodat jij de gewenste resultaten kunt behalen!

In 8 stappen jouw content marketing strategie bepalen!

Bekijk de downloadbare whitepaper!

Content marketing cruciaal onderdeel van online marketing

Een toffe video, een aansprekende blog, uitingen op Facebook en Instagram of een opvallende nieuwsbrief: al deze uitingen vallen onder content marketing. Zodat je jouw doelgroep helpt betere keuzes te maken en je je doelgroep uiteindelijk aan je bindt. Het moment en het gebruikte medium van de contentverspreiding spelen hierbij een grote rol. Content marketing heeft invloed op verschillende onderdelen binnen je online marketingmix en is daarom een cruciaal onderdeel om aandacht aan te besteden.

Vandaag nog aan de slag met content marketing?

Wij kijken er namelijk al naar uit om aan de slag te gaan!