Heb jij weleens stilgestaan bij de bedrijfsprocessen binnen jouw organisatie? Verlopen de processen efficiënt, of zit hier misschien nog verbetering in? Wij zien automatisering als een onmisbare kans om te groeien binnen jouw organisatie. Door slimme technologie in te zetten kunnen taken nauwkeuriger en efficiënter uitgevoerd worden. In deze blog leggen wij concreet uit wat proces automatisering is en welke voordelen het biedt.

Wat is proces automatisering?

Elke dag heb je in je organisatie wel te maken met processen. Een proces is niets meer dan een keten van activiteiten om iets gedaan te krijgen.

Een kenmerk van een proces is dat ze vaak gestandaardiseerd, oftewel in een vaste volgorde, verlopen. Het mooie daarvan? Zodra iets ‘gestandaardiseerd’ is, kun je het automatiseren. Automatisering gaat om het gebruik van IT om processen beter en efficiënter te laten verlopen.

In het kort is proces automatisering dus het nauwkeuriger en efficiënter laten verlopen van een keten aan activiteiten, om zo je doelen te behalen en je organisatie te optimaliseren.

Proces automatisering kan een bedrijf veel opleveren. Maar hoe automatiseer je een proces? In onderstaande video leggen we je in 5 (proces)stappen uit hoe jij jouw bedrijf klaarstoomt voor de toekomst. 

Processen automatiseren. Zo pak je het aan IMPRES #Academy

Wat levert het je nog meer op?

Met alle mogelijkheden van de online wereld zou je kansen laten liggen als je geen stappen zet in automatisering. Er gaan steeds meer bedrijven over op geautomatiseerde systemen. Dat is goed nieuws! Is dit binnen jouw organisatie nog niet het geval? Dan is het misschien het juiste moment om het belang van proces automatisering helder te krijgen.

1. Effectiviteit en tijdsbesparing
Bij het automatiseren van processen, verlopen activiteiten soepeler en efficiënter. Handelingen hoeven niet handmatig en op meerdere plekken uitgevoerd te worden.

Zo zorg je ervoor dat je meer tijd overhoudt voor de dingen die er echt toe doen in je bedrijf. Proces automatisering is minder foutgevoelig, het brengt structuur in je organisatie en het werkt veel sneller.

Zodra je merkt dat je dezelfde handeling aan het uitvoeren bent, is het tijd om na te denken over automatisering.

2. Kostenverlagend
Naast de effectiviteit en tijdsbesparing, is kostenbesparing één van de belangrijkste voordelen voor proces automatisering.

Vanwege de efficiënte werkwijze, bespaart het personeel tijd en daardoor ook kosten. Ze kunnen de tijd die ze nu besparen aan andere, waardevollere taken besteden.

Daarnaast levert een geautomatiseerd proces foutvermindering op (en dus kostenbesparing). Dit zorgt ervoor dat het de investering (in 99/100 gevallen) zeker waard is!

3. Klanttevredenheid verhogen
Een extra pluspunt is dat je ook je klanten beter van dienst kunt zijn. Aangezien zij vanuit een gestroomlijnd proces een beter ervaring krijgen, zullen ze eerder tevreden zijn met de producten, diensten of eindresultaten.

Zoals gezegd helpt proces automatisering eveneens het aantal fouten terug te dringen. Dit zorgt ervoor dat je je klanten sneller en met een hogere kwaliteit kunt bedienen. Wat op zijn beurt ook weer zorgt voor een hogere klanttevredenheid.

In het kort maakt proces automatisering het bedrijfsproces én het werkproces nauwkeuriger en efficiënter.

Dit komt doordat proces automatisering het werk van je kan overnemen en dat bespaart jou weer tijd (en een boel frustratie). Dit is belangrijk voor je organisatie, want het tempo waarmee tegenwoordig ontwikkeld wordt, ligt hoog en je wilt natuurlijk niet achterblijven.

Met proces automatisering maak jij jouw organisatie dus toekomstbestendiger en is er ruimte en tijd om écht verschil te maken!

Heb je hulp nodig met het opstarten van proces automatisering voor jouw organisatie? Of ben je benieuwd welke voordelen er binnen jouw organisatie behaald kunnen worden?
Je vraagt binnen 1 minuut een vrijblijvend adviesgesprek aan.