SEO en SEA: hoe zit het ook alweer? - IMPRES helpt!

De termen SEO en SEA zijn veelgehoorde termen in de online marketingwereld. Dat is niet voor niks, want met deze middelen kun je grote online impact creëren! Door middel van SEO en SEA kun je jouw zichtbaarheid en vindbaarheid in de zoekmachine zoals Google en Bing verbeteren, zodat (potentiële) klanten niet om jou heen kunnen. Als online marketingbureau tillen we jouw online marketingstrategie naar een hoger level; SEO en SEA zijn daar onderdeel van.

Insights

Verschil SEO en SEA

Allemaal leuk en aardig die online marketingtermen, maar wat betekenen ze eigenlijk? En wat is het verschil tussen SEO en SEA? SEO staat voor Search Engine Optimization, in het Nederlands zoekmachine optimalisatie genoemd. Hiermee zorg je ervoor dat jouw website organisch in de toppositie van Google (of andere zoekmachine) terecht komt. Afhankelijk van de doelstelling kan goede SEO ook bijdragen aan relevanter websiteverkeer, conversieverhoging, branding en een betere gebruikservaring. Het voornaamste doel is hoger scoren in zoekmachines zodat je (de juiste) bezoekers naar je website trekt. Dit kan door middel van verschillende handige manieren. Je dient hierbij rekening te houden met de inhoud van jouw website, zoals teksten en beeldmateriaal, maar ook met jouw autoriteit en de techniek van jouw website. Google maakt namelijk gebruik van een zoekalgoritme en houdt rekening met meerdere factoren waardoor jij op een bepaalde positie terecht komt.

Online impact maken met SEO

Goede SEO, dat wil jij toch ook?
Ik wil SEO-advies!

Met SEA zorg je er ook voor dat je zichtbaar en vindbaar bent in de zoekmachine, maar dan op een andere manier. SEA staat voor Search Engine Advertising; hiermee adverteer je in zoekmachines als Google of Bing. Wij gebruiken Google AdWords en Bing Ads om effectieve advertenties in te zetten, dit zien wij als investering in plaats van kostenpost. Wij helpen jou bij het opzetten van een handige campagnestructuur, zodat jouw budget zo efficiënt wordt ingezet en jouw doelen worden bereikt.

Voor SEO en SEA geldt dat je met de juiste boodschap, via het juiste kanaal en op het beste moment jouw doelgroep weet te bereiken. Het grote verschil tussen deze twee termen is dat SEO organische berichten in de zoekmachine vertoont in tegenstelling tot de gesponsorde berichten (advertenties) van SEA.

Scoren met SEA?

De beste resultaten halen met SEA. Wij helpen je graag!
Ik wil online impact maken!

Wat IMPRES kan betekenen voor jouw SEO en SEA

Allereerst kijken we samen met jou naar de mogelijkheden van SEO en SEA. Dit is afhankelijk van jouw doelen. Ook kijken we samen naar welke zoekwoorden belangrijk zijn en wat de bezoeker op jouw website zou moeten doen.

Hierna kijken we welke SEO-onderdelen prioriteit hebben. Richten we ons bijvoorbeeld alleen op de technische aspecten van de website of gaan we voor contentoptimalisatie? Wat betreft SEA gaan we een effectieve campagnestructuur uitdenken. Uiteraard stopt het niet na deze onderdelen. We blijven continu kijken naar hoe we zaken kunnen optimaliseren en sturen bij waar nodig.

Impres  Over ons  Team versterken

Waarom IMPRES?

Wij werken graag samen met onze klanten voor het allerbeste online resultaat.

IMPRES…

  • houdt van open communicatie en neemt je mee in haar expertise.
  • zorgt voor overzichtelijke rapportages, zodat het rendement van jouw online marketingcampagnes inzichtelijk is.
  • is kritisch, zowel naar zichzelf als naar haar klanten.
  • stelt de gebruiker centraal in al haar online activiteiten.

Wij hebben inmiddels vele klanten geholpen met het creëren van online impact door middel van SEO en SEA en effectieve campagnes.

Direct aan de slag?

Het beste resultaat met SEO en SEA?
Let's go!