Sinds een aantal jaren werken we samen met Nationaal Fonds Kinderhulp. We zijn dankbaar en trots dat we mogen werken voor deze fantastische stichting. Elk jaar organiseert Kinderhulp, samen met Omroep MAX, de Scrooge Live. Tijdens deze tv-show wordt er samen met de kijkers zoveel mogelijk geld opgehaald om kinderen in armoede letterlijk en figuurlijk warmte te geven. 

VPHkUqdy Scrooge

Om ervoor te zorgen dat we alle websitebezoekers aan kunnen, hebben we dit jaar samen met onze nieuwe hostingpartij Shock Media een plan uitgewerkt om de piek tijdelijk op te kunnen vangen. De statistieken van 2020 zijn daarvoor de grootste input geweest. Uit het voorstel van Shock Media bleek dat een vrij traditionele hosting set-up voldoende was voor het vraagstuk, namelijk één grote machine met 16 cores en 64GB ram. 

Daarnaast hebben we contact opgenomen met Cloudflare. Cloudflare is een dienst die je tussen een website en de hostingpartij kan zetten. Één van de voordelen hiervan is dat Cloudflare voor een groot deel je content serveert vanaf hun eigen netwerk. Toen we de vraag bij Cloudflare neerlegde of 80k aan paginaweergaven in één uur een probleem zou opleveren, gaven ze aan dat dit voor hun eenvoudig te doen was. Aangezien Kinderhulp een stichting is, komen ze in aanmerking voor een Galileo project. Dit betekent dat Kinderhulp kosteloos gebruik kan maken van de diensten van Cloudflare.

cloudflare blog impres 1

Door het inzetten van Cloudflare is 95% van het verkeer geserveerd door Cloudflare. 5% van het verkeer kwam terecht op de server. Je moet dan denken aan alle formulieren die worden ingevoerd en verzonden worden op de website. Doordat Cloudflare zoveel traffic heeft kunnen opvangen hebben we lang niet alle capaciteit hoeven te benutten van de server. De hoogste load die we hadden gezien was 7 (van de 16).

Bovenstaande cijfers zijn van vorig jaar (2021).

Alle getallen op een rij

Vorig jaar (2021) hebben we tussen 20:00 en 23:59 hebben we;

  • 1.190.000 requests afgehandeld
  • 89.900 paginaweergaven gehad
  • 36GB aan dataverkeer verwerkt

Conclusie

Zoals hierboven al aangegeven is dit een vrij simpele en traditionele hostingoplossing. De kosten waren minimaal en het resultaat sloot perfect aan op de behoefte. Heb je een soortgelijke vraag? En wil je eens met ons sparren over een mogelijke oplossing? Neem dan gerust contact met ons op, we denken graag met je mee.

Wil je doneren aan Kinderhulp? Dat bevelen we van harte bij je aan. Dat kan eenvoudig via hun website.