Boost je engagement, conversie en ranking met video!

Een video van een minuut staat gelijk aan 1,8 miljoen woorden. Het is daarom ook logisch dat gebruik van video’s bij content enorm in opmars is. Met videomarketing zien we een enorme kans om effectief in te spelen op de vier online micro-moments die er zijn. Met video kun je namelijk veel vertellen in weinig tijd.

1. Adverteren met video’s

Uit verschillende onderzoeken blijkt: online advertenties met video’s op Facebook en Instagram hebben een veel hoger bereik dan afbeeldingen. Ook zeggen 4 van de 5 gebruikers dat ze een video 30 dagen later nog kunnen herinneren. Daarnaast blijkt dat de eerste drie seconden het belangrijkst zijn van een video: die bepalen namelijk de meerwaarde van een video. De ideale videolengte voor een advertentie ligt trouwens rond de 30 seconden.

Online advertenties met video's voor onze klant WIMM
Tip: 85% van de video’s op social media wordt bekeken zonder geluid. Zorg dus voor ondertiteling bij je video’s of voor beelden waarbij geen woorden nodig zijn.

2. Terug naar echt: live streams en Stories worden het belangrijkst

Live streams en Stories op social media zijn bezig met een opmars en worden ook de komende jaren alsmaar belangrijker. Dit komt door de ‘ongefilterde’ manier van deze vorm van communicatie. Waar foto’s in tijdlijnen en feeds hevig zijn bewerkt tot het ‘perfecte plaatje’, snakken kijkers naar echte en dus authentieke beelden. En dit zijn precies de beelden die je ziet in live streams en Stories. Daarnaast bieden deze vormen van video’s en verhalen vertellen je veel mogelijkheden tot interactie! Dus 1-op-1 contact met jouw klant of potentiële klant. Yay!

Videoproductie laten maken in Zwolle of omstreken?

Ontdek hier meer!

3. Interactieve video’s worden in de toekomst de norm

Bij interactieve video’s bepaalt het gedrag van de kijker hoe de video verloopt en wat er in beeld verschijnt. Zo kan je ervoor zorgen dat een kijker sneller bij de informatie komt die hij nodig heeft, bijvoorbeeld door het stellen van vragen in een video. Maar het kan ook anders: maak elementen uit jouw video klikbaar. Zo kan je – als je je richt op consumenten – alle producten uit een video direct shopbaar maken.

Inspirerend: de shopable interactieve video van Ted Baker.

Ook Netflix experimenteert met interactieve video’s en zo kan je bij sommige aflevering zelf de verhaallijn bepalen. Tof! Let op: voor interactieve video’s heb je wel een ondersteunend platform nodig. Mainstraim videoplatform YouTube ondersteunt deze vorm van video’s (nog) niet.

4. Informatieload versimpelen met animaties

Doordat mensen meer visueel zijn ingesteld dan tekstueel, worden complexe boodschappen veel beter begrijpbaar door het gebruik van animaties.

Trend videomarketing animatie

We zien daarom dat animaties steeds vaker worden gebruikt, bijvoorbeeld voor het leren van de moonwalk of als visuele toelichting op een bijsluiter van een medicijn. Het voordeel van dergelijke animaties is dat deze makkelijk in veel verschillende talen uitgevoerd kunnen worden (bijvoorbeeld door wisseling van voice-over of door ondertiteling).

5. Video als wezenlijk onderdeel van SEO

In de praktijk zien we dat de bezoekduur van webpagina’s aanzienlijk wordt verhoogd wanneer hier een video in staat. Dit betekent dat video een belangrijk onderdeel is van je contentstrategie gecombineerd met je SEO-strategie. Hoe langer mensen op jouw website blijven, hoe meer Google dit uitbetaalt in een hogere ranking in de organische zoekresultaten.

Zo zien we bij IMPRES videomarketing als specialisme binnen contentmarketing. We zorgen ervoor dat beeld en tekst voor onszelf én voor onze klanten op elkaar aansluiten.

"Als video in opmars is, waarom wordt dit dan uitgelegd in een blog? Uiteindelijk draait het bij contentmarketing om een ideale mix van rich content. Daarom schrijven wij een blog en ondersteunen we dit met videomateriaal (dat je ook weer terugvindt op onze socials). Zo kunnen we content op verschillende manieren gebruiken: lekker effectief :).