Videoproductie Zwolle - maak het visueel

Het belang van video is de laatste jaren enorm toegenomen. Mensen verliezen sneller hun aandacht en scrollen of swipen al gauw door. Een goede video kan dit voorkomen en daar kan IMPRES bij helpen, met videoproductie in Zwolle! Wij willen namelijk door middel van onze videoproducties het beste resultaat neerzetten voor ondernemingen in Zwolle en omgeving. Klinkt goed? Lees verder en ontdek wat video voor jouw onderneming kan opleveren!

Waarom video inzetten voor jouw onderneming?

Er zijn veel verschillende redenen te noemen waarom video een goede keuze kan zijn voor jouw bedrijf. Hieronder zijn de belangrijkste uitgelicht.

 

Video is perfect om complexe onderwerpen uit te leggen

Beelden spreken boekdelen en daar komen steeds meer bedrijven achter. Door middel van bijvoorbeeld animatie video’s kan je snel en effectief iets ingewikkelds op een heldere, visuele manier uitleggen. Naast de animatie gebruiken wij bij dit soort videoproducties vaak voice-overs, met een duidelijke stem. Dit zorgt voor een video die je doelgroep onthoudt en waarin de boodschap op de juiste manier wordt overgebracht.

Video maakt je bedrijf beter vindbaar in zoekmachines

Heb je de ambitie om meer bezoekers te genereren naar je website? Ja? Dan kan video je daar bij helpen. Video’s worden namelijk regelmatig los getoond in de zoekresultaten. Op die manier komen er meer lokale bezoekers naar jouw website maar ook mensen buiten de regio Zwolle. Als laatste kan je de video ook plaatsen op YouTube, wat je toegang geeft tot een compleet nieuw publiek. Het mooie van YouTube is ook dat deze video’s jarenlang weergaven genereren, waardoor deze niet alleen resultaat geeft in de eerste paar weken.

Video pakt de aandacht

Doordat we bij IMPRES goed nadenken over een videomarketing strategie, nog voordat we het videoproductieproces starten, krijgen we video’s als eindresultaat die goed de aandacht trekken. Deze video’s zijn bijvoorbeeld ideaal voor social media of advertenties. Strategie is onmisbaar in dit proces, een goede voorbereiding zorgt ervoor dat het geheel soepeler verloopt.

Starten met een videoproductie in Zwolle?

Neem contact op

Bekijk een videoproductie in zwolle waar wij trots op zijn

Wat is onze werkwijze bij een videoproductie in Zwolle?

Om ervoor te zorgen dat een video het gewenste eindresultaat krijgt heeft IMPRES vier vaste proces-fases. In de eerste fase gaan we aan de slag met de strategie achter te video. Welk doel moet de video bereiken, op welke kanalen wordt de video geplaatst, is er één video nodig of een video serie en zijn er betaalde kanalen nodig om de video aan de doelgroep te tonen. Allemaal vragen waar we met elkaar over na gaan denken voordat we beginnen met het videoproductie proces.

Vervolgens gaan we bezig met het videoconcept. In deze fase wordt het achterliggende verhaal van de video bedacht. Hierbij zijn merkidentiteit, USP’s van de organisatie en communicatiedoelen leidend. Wanneer het verhaal bedacht is, wordt er een script geschreven en als laatst wordt een shotlist gemaakt. Een shotlist is eigenlijk een opsomming van de verschillende beelden die op de videoproductie dag worden geschoten, hierbij staan ook verschillende technische termen zodat onze filmtoppers precies weten wat ze moeten doen.

Videoproductie Zwolle onze visual content creator aan het werk

Fase drie: de videoproductie! Dit is het moment dat de strategie en het concept ook visueel worden gemaakt. Eerst gaan we kijken of er aan alles gedacht is, zijn er bijvoorbeeld figuranten nodig of moet er nog apparatuur gehuurd worden? Alle lichten op groen? Dan gaan we filmen. Als alle beelden gemaakt zijn wordt de video bewerkt en worden elementen zoals ondertiteling, voice-overs en animaties toegevoegd.

Als laatst gaan we bezig met de marketing van de video. In deze stap zorgen we ervoor dat de kanalen ingesteld worden zoals bedacht in de strategie. Dit met als doel dat de doelgroep jouw video te zien krijgt, of dit nou in Zwolle is of in heel Nederland.

“Bij IMPRES wordt er echt gekeken naar de samenwerking, dus niet dat wij ons stukje doen en IMPRES hun deel, maar echt in samenwerking zoeken naar de beste oplossingen. Daarnaast is de communicatie super goed. Vragen over en weer worden altijd snel en goed beantwoord, top!” - Jelle van Lersel, Unica

 

 

Benieuwd welk resultaat wij voor jou kunnen behalen met een videoproductie?

Neem dan contact met ons op!