Front-end

Graag leggen we jou uit wat front-end development is en wat we doen in dit deel van development voor jouw website of webapplicatie.

Wat is front-end development?

Kort gezegd is front-end webdevelopment het bouwen van de ‘voorkant’ van jouw website of webapplicatie; het deel wat zichtbaar is voor jou en de bezoeker. Voor het front-end gedeelte werken we samen met UI- / UX-design en back-end. Dit doen we omdat het belangrijk is dat de techniek op een juiste manier aansluit bij het design. Eigenlijk is front-end development het met elkaar verbinden van twee belangrijke onderdelen die niet zonder elkaar kunnen werken.

IMPRES webdevelopment frond end

Wat doen we bij front-end development?

De laatste jaren is front-end development steeds complexer geworden. Onze developers zijn uitgerust met jarenlange ervaring en een relevant portie kennis. Ze halen uit hun rugzak wat voor jouw website of webapplicatie nodig is. Waar onze developers standaard rekening mee houden bij de bouw van jouw website of webapplicatie?

  • Gebruiksvriendelijkheid
  • Gemak
  • Presentatie
  • Snelheid
  • Toegankelijkheid

Een goede front-end is belangrijk om jouw systeem optimaal te laten werken. Zonder goede front-end krijg je niet dat visitekaartje dat jij graag wilt hebben. Om onze workflow te versnellen gebruiken we componenten uit ons eigen framework (het raamwerk met een uitgebreide set aan elementen), gebaseerd op een basis systeem. Veel voorkomende elementen op een pagina krijgen een basis styling vanuit het framework. Deze passen we vervolgens aan op jouw situatie. We gebruiken het framework dus als basis bij het design en bij het opzetten van de front-end. Alleen de componenten die van toepassing zijn op jouw situatie gebruiken we.

Voorbeeld: als je een tekstblok op je website wilt, halen we dit blok uit onze tas met basisonderdelen. Vervolgens passen we deze toe voor jouw website. De styling hoeven we dan alleen nog aan te laten sluiten bij jouw specifieke situatie.

We hebben diverse mooie voorbeelden van ons front-end werk. Bekijk een aantal interessante cases. Met inzet van een goede front-end komen we tot mooie producten!

Tijd voor een (nieuwe) website?

Neem dan hier contact op om vrijblijvend de verschillende mogelijkheden te bespreken.

employee 500x500 femke

Femke Korenromp (Operational Sales Lead)

Telefoon: 038-3869181 Connect op LinkedIn