Back-end

Graag leggen we jou uit wat back-end development is en wat we doen in dit deel van development voor jouw website of webapplicatie.

Wat is back-end development?

Back-end webdevelopment is het bouwen van de ‘achterkant’ van jouw website of webapplicatie. Bij back-end doen we dus eigenlijk datgene wat niet (direct) zichtbaar is. Belangrijk is het wel! Want zonder back-end development werkt jouw website of webapplicatie niet. Vaak wordt de back-end vergeleken met de motor van een auto: er is niets van zichtbaar maar het is noodzakelijk om vooruit te komen. Het back-end werk en front-end werk laten we nauw op elkaar aansluiten.

Wat doen we bij back-end development?

Bij het back-end development zorgen we ervoor dat de voorkant van jouw website of webapplicatie kan praten met andere programma’s en systemen

IMPRES webdevelopment back end

Voorbeelden van wat we doen bij back-end development?

  • We bouwen een complete oplossing waarin gegevens tussen verschillende systemen wordt gedeeld.
  • We zorgen ervoor dat nieuwe gebruikers geregistreerd kunnen worden.
  • We zorgen ervoor dat nieuwsberichten uit de database uitgelezen kunnen worden.
  • We zorgen ervoor dat je kunt filteren in zoekresultaten.
  • We bouwen API’s (koppelingen waarmee programma’s onderling kunnen communiceren).
  • We laten jouw website of webapplicatie praten met de server.

Door ons back-end development kunnen wij ervoor zorgen dat jouw website of webapplicatie stabiel, veilig, snel en goed werkt. We trekken de beste technieken uit de kast en zorgen voor een optimale prestatie.

Een mooi voorbeeld vinden we zelf de backoffice applicatie van gezondverzekerd.nl. In deze applicatie laten we diverse systemen met elkaar praten, wordt heel veel data over en weer geschoten en hebben we een mooi gebruikerssysteem geïntegreerd.

Misschien vind je het leuk om te weten: We maken voor het back-end gedeelte gebruik van verschillende talen. De meest gebruikten zijn PHP, JavaScript en MySQL. Dit binnen het open-source CMS-systeem WordPress met Themosis als Laravel framework koppeling. Met behulp van deze talen en systemen zorgen we voor een prachtig eindproduct!

Zien is geloven, toch?

Bekijk een greep uit onze favoriete projecten en laat je inspireren over waar we jou mee verder kunnen helpen!
Bekijk onze cases

Tijd voor een (nieuwe) website?

Neem dan hier contact op om vrijblijvend de verschillende mogelijkheden te bespreken.

employee 500x500 joran

Joran Schipper (Scrummaster / Developer)

Telefoon: 038-3869181