In Zwolle regelen we het samen! Wij zijn trots dat wij het platform SamenZwolle mochten ontwikkelen voor ruim 30 samenwerkende Zwolse organisaties die actief zijn op het gebied van zorg, welzijn en wonen. Op SamenZwolle vind én plaats je alles wat je voor en met elkaar kunt doen in onze mooie stad of in jouw wijk. Het doel van de samenwerkende organisaties is het benutten van de sociale overwaarde.

Vrijwilligerscentrale Zwolle Doet! brengt mensen actief bij elkaar en zorgt voor het dagelijkse beheer van de website.

Resultaten

In dit samenwerkingsproject hebben we mogen adviseren en realiseren. Zo hebben we samen met de projectleider van SamenZwolle het strategisch plan opgesteld. Onze stage bestond uit het interviewen van verschillende doelgroepen, het verkennen van de markt en een kennismaking met het bestaande aanbod.

Samen Zwolle mobiele pagina

De inhoud van de website komt uit verschillende bronnen: burgers en maatschappelijke organisaties. Voor de maatschappelijke organisaties halen we evenementen en vacatures uit hun bestaande systemen. Hiervoor hebben we koppelingen geschreven. Om alle stakeholders in het proces te laten zien wat de mogelijkheden zijn, hebben we een zogenoemde ‘spike’ gedaan. Dat is een korte ontwikkelsprint van een paar dagen om de haalbaarheid van een (vaak innovatief) idee aan te tonen.