De AVG is soms erg duidelijk en soms roept het juist vragen op, wat veelal het geval is bij diensten zoals WeTransfer. Je vraagt je wellicht af hoe je hier mee om moet gaan in het kader van de AVG. Daar helpen wij je graag bij!

Is WeTransfer veilig?

WeTransfer en vergelijkbare diensten zoals Google en Dropbox, zijn niet altijd even open en duidelijk over de documenten die zij verzamelen / verzenden en hoe zij hiermee omgaan. In het kader van de AVG wil je dit uiteraard wel weten. WeTransfer heeft de gebruikersvoorwaarden redelijk tot goed op orde. Zij geven inzicht in de voorwaarden die zij stellen.

Echter, waar zij niet veel openheid over geven is wat je wel graag wilt weten. Ziet WeTransfer wat je verstuurt met deze dienst? WeTransfer geeft zelf aan dat zij de inhoud van je bestanden niet controleert. In het privacybeleid van WeTransfer staat dat zij het recht heeft om te controleren of er wordt voldaan aan de gebruikersvoorwaarden. Grote vraag hierbij is natuurlijk: hoe kan WeTransfer checken of er wordt voldaan aan gebruikersvoorwaarden, zonder dat zij de inhoud inziet? WeTransfer geeft hier verder niet echt duidelijkheid over.

De AVG vraagt van organisaties dat zij weten wat er gebeurt met data die privacygevoelige gegevens bevatten. Dit weet je niet precies met diensten zoals WeTransfer. Verschillende documenten die je verstuurt zullen geen persoonsgegevens bevatten, maar een deel van wat je verstuurt bevat vast en zeker persoonsgegevens.

Een goed alternatief voor WeTransfer lijkt daarom, voor in ieder geval organisaties, logisch.

Heb je nog meer vragen over de AVG? Bekijk onze veelgestelde vragen over de AVG.

Op de hoogte blijven van interessante blogs zoals deze?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wat is een goed alternatief voor WeTransfer?

Het delen van grote bestanden kan in veel gevallen ook niet via e-mail. En als het wel kan via e-mail, is het ook de vraag of dat veilig is. Hoe je met e-mail en de AVG omgaat, lees je in de blog die we daarover geschreven hebben.

Wat je dan wel kunt gebruiken als goed alternatief voor WeTransfer? Binnen IMPRES gebruiken wij Zivver. Dit is een beveiligde verzendmethode voor het versturen van (grote) bestanden. Binnen IMPRES gebruiken wij dit naar tevredenheid. Een ander alternatief voor WeTransfer is FileCap. Deze partij voldoet, net als Zivver, aan de AVG.

Meer weten over de AVG?

In onze blog ‘Veelgestelde vragen over de AVG’ hebben we diverse vragen en antwoorden geselecteerd. Jouw vraag staat er vast tussen!
Bekijk je antwoord in de blog.

Ben je benieuwd naar het gebruik van e-mail onder de AVG?
Lees hoe je met e-mail omgaat in de blog die we daarover geschreven hebben.