De vraag wat een website laten maken kost, krijg ik met enige regelmaat te horen. En elke keer geef ik een vergelijkbaar antwoord. Daarom schrijf ik deze blog. Je kunt het antwoord nu zelf rustig doorlezen. Het is niet gek dat je met de vraag zit over de kosten van een website. Het antwoord is alleen niet direct eenvoudig. Een website kan 100 euro kosten, maar ook meer dan 100.000 euro. En daar heb jij dan weer niet zoveel aan… Om het je wat makkelijker te maken heb ik hieronder een aantal zaken uiteengezet zodat jij beter weet wat je kunt verwachten voor een bepaald budget. Het is mijn intentie met dit artikel om jou echt verder te helpen, zodat jij meer resultaat behaalt!

Verwachting website laten maken

Voordat we komen op de kosten van een website laten bouwen, is er een vraag die je sowieso aan jezelf moet stellen: wat verwacht ik van mijn website en waarom is dat nodig? Het antwoord op die vraag bepaalt namelijk al voor een groot deel wat voor website bij jou / je organisatie past én wat je website dan mag / kan kosten.

Er zijn meerdere antwoorden op die vraag. Ik heb ze hieronder op hoofdlijnen voor je uiteengezet:

  • Je verwacht een website die een soort van digitaal visitekaartje is voor jouw organisatie, omdat jij denkt dat online aanwezig zijn belangrijk is.
  • Je verwacht van jouw website dat die gaat bijdragen aan de vindbaarheid van jouw organisatie en haar diensten, omdat je denkt dat je daarmee meer resultaat haalt.
  • Je verwacht een website die een onderdeel vormt van jouw organisatiestrategie in het geheel van de ingezette middelen een belangrijk onderdeel vormt, zodat je als organisatie het resultaat verhoogt.

Ik besef me dat dit niet de enige drie antwoorden op de vraag ‘Wat verwacht je van jouw website en waarom?’ zijn. Je herkent je vast wel in één van de drie antwoorden / richtingen.

Wat kost een website laten maken? Lees hier meer!

Wat is het verschil?

Het belangrijkste verschil in de hierboven genoemde richtingen is de visie op online en websites. Bij de eerste optie hoef je geen verschil in resultaat te verwachten. Bij de tweede optie mag je dit wel verwachten, en bij de derde optie zeker. 

De eerste optie is een vrij platte benadering en bekijkt een website als een plaatje. De tweede optie bekijkt de website meer vanuit resultaat en de derde optie bekijkt de website als een onderdeel van de gehele organisatiestrategie, en let daarbij ook op de andere middelen en IT-oplossingen die je inzet.

Zoek je een bureau dat kritische vragen stelt, zich vastbijt in jouw organisatie en haar strategie en jouw partner voor meerdere jaren is? Of zoek je een websitebouwer die iets wat jij hebt, of jullie samen hebben bedacht op jouw domein online zet? 

Hoe gaat dat bij IMPRES?

Bij IMPRES geloven wij in slimme weboplossingen die jouw organisatie toekomst geven.
Neem contact met ons op!

Website laten bouwen: welke keuze moet ik maken?

De keuze die je moet maken, hangt dus helemaal af van wat jij verwacht van een website. Ben je op zoek naar een website waarmee je zelf wat pagina’s online kunt zetten en heb je er zelf de tijd voor? Overweeg dan zeker om het zelf te doen. Met een beetje Googelen en YouTube-video’s kijken kom je er vast. 

Heb je geen zin om het zelf te doen en wil je eventueel wat maatwerk krijgen? Vraag dan een specialist om mee te kijken. Bekijk ook het portfolio van die partij om een beeld te krijgen of wat zij doen passend is voor jouw situatie. 

Wil je een website neerzetten die jou leads brengt en je organisatie echt verder helpt? Zie jij een website als resultaatverhogend middel die jou op lange termijn vanuit strategische inzet gaat helpen?  Schakel dan een groter bureau in, met specialisten op meerdere gebieden, zoals online marketing (SEO, SEA, social, e-mail, content), design en interactie, en techniek. Vraag het bureau met jou mee te denken en kritische vragen te stellen.

Kosten website laten bouwen

Wat kost een website nou ongeveer? Ik zou het bijna vergeten ;). Er is dus niet één eenduidige prijs voor een website, zelfs niet binnen de verschillende richtingen. Wel zijn er bedragen waar jij rekening mee kunt houden. Hieronder de opties met bandbreedtes in bedragen voor het laten maken van een website. 

Kosten website laten bouwen:

  • Digitaal visitekaartje: 100 – 5.000 euro
  • Bijdrage aan de vindbaarheid van jouw organisatie: 5.000 – 15.000 euro
  • Onderdeel van jouw organisatiestrategie: 15.000 – 100.000+ euro

De bandbreedte heeft voornamelijk te maken met factoren als complexiteit design, functionaliteiten en uurtarief. 

Houd naast deze bedragen ook rekening met maandelijkse bedragen voor zaken als hosting, ondersteuning, SSL-certificaat, onderhoud en online marketing.

Conclusie

Er is niet één antwoord op de vraag ‘Wat kost een website?’. Ik hoop echter wel dat ik je enige richting heb kunnen geven, zodat jij beter weet waar je aan toe bent. Zorg voor een realistische verwachting. Voor een dubbeltje op de eerste rang zitten heb ik namelijk nog nooit gezien in de online wereld ;).

Als je verder vragen hebt: laat het me weten. Ik help je graag met jouw uitdaging!