We zitten midden in een veranderende wereld. Het is de tijd van de digitale transformatie. We leggen jou uit waarom je absoluut mee moet doen en wat digitale transformatie is.

Digitale transformatie geeft groeikansen voor jouw organisatie

Digitalisering helpt jouw organisatie mee te blijven doen in de toekomst. Het geeft je nieuwe kansen en helpt mee om ambities waar te maken. Om voor jou de eerste stap makkelijk te maken, hebben we een digitaliseringstest ontwikkeld en een whitepaper geschreven.

Waarom jij ook mee moet doen met de digitale transformatie

  • Wil jij relevant blijven voor jouw medewerkers en klanten in een veranderende wereld?
  • Heb je last van te veel (rondslingerende) Excelbestanden, veel verschillende gegevens op diverse plekken en weinig overzicht?
  • Stoppen jouw ambities niet bij vandaag, maar gaan die over morgen en overmorgen?
  • Ben je op zoek naar verbetering van je bedrijfsresultaat of duurzame groei?

Dan ben je hier op de juiste plek.

Waarschijnlijk weet je niet hoe je dit aan moet pakken en zorgt het voor onzekerheid. We begrijpen dat je voor een grote uitdaging staat.

Je wilt klant en medewerker een fijne plek bij jou bieden, je concurrent voor blijven en een toekomstbestendige organisatie creëren.

Veranderingen zijn van alle tijden. Transformeren dus ook. Misschien vraag je je af waarom je zou meedoen aan de digitale transformatie.

Heel simpel, om je bestaansrecht te behouden.

Digitale transformatie is nodig om het verschil te blijven maken voor jouw klanten en medewerkers. Op die manier blijf je flexibel, wendbaar en voldoen aan verwachtingen.

Maar hoe pak je die verandering aan? Hoe begin je zo’n digitaliseringstraject? En wat is die digitale transformatie nou eigenlijk?

Wat is digitale transformatie?

Digitale transformatie gaat over het creëren van een toekomstbestendige organisatie. Het gaat dus over wendbaar en flexibel zijn.

De waarde die je aan klant en medewerker wilt leveren, en de bijdrage aan de maatschappij en wereld om je heen staan hierin centraal. Dit betekent dat jouw organisatie mee moet kunnen met de snel veranderende wereld.

En dat gaat ook over nieuwe businessmodellen. Digitaal innoveren is hierbij van groot belang.

Daarnaast is er de menselijke kant in een organisatie. Juist de mensen in je organisatie wil je meekrijgen, want je hebt hen nodig om die waarde te kunnen leveren.

Samengevat in één zin: Digitale transformatie omvat de verandering van organisaties naar nieuwe businessmodellen, waarmee je op een innovatieve manier inspeelt op de klant en de wereld om je heen, zodat je je toegevoegde waarde behoudt en vergroot.

Doe de digitaliseringstest

Ontdek in 2 minuten jouw groeikansen

Wat is het verschil tussen digitale transformatie en digitalisering?

‘Digitalisering’ en ‘digitale transformatie’ zijn termen die veel met elkaar te maken hebben. Het is echter niet hetzelfde.

Digitale transformatie gaat dus over veranderingen binnen een organisatie en de inrichting ervan, zowel aan de technologische kant als menselijke kant.

Digitalisering neemt in deze transformatie een belangrijk onderdeel in. Wellicht helpt het volgende om het verschil te onthouden:

  • Digitalisering gaat over het verbeteren van huidige systemen, processen, handelingen en documenten. Digitaliseringsvraagstukken zijn meestal operationele vraagstukken.
  • Digitale transformatie gaat over het creëren / toevoegen van nieuwe proposities, verdienmodellen en klantwaarde. Digitale transformatie vraagstukken zijn strategische vraagstukken.

Mogelijk ken je het Golden Circle model van Simon Sinek (why, how, what). Als we bovenstaande daarop plotten, komen we tot de volgende cirkel:

Golden Circle digitale transformatie

Digitaliseren heeft dus alles te maken met het digitale transformatieproces.

Uiteindelijk wil je in je organisatie processen verbeteren, koppelingen leggen tussen verschillende systemen en een klantportaal ontwikkelen.

Allemaal onderdelen van het veranderproces naar een meer wendbare en digitaal slagvaardige organisatie.

Zet de eerste stap naar jouw toekomstbestendige organisatie

Tot slot: nu je weet waarom je jouw organisatie toekomstbestendig wilt maken, wil je ook vast weten waar jij staat en welke stappen je moet zetten.

Het is niet moeilijk om daar achter te komen. We hebben namelijk een digitaliseringstest voor je klaar staan.

Je ontdekt jouw digitale groeikansen, krijgt een score en ontvangt tips om die score te verhogen.

De eerste stap naar jouw toekomstbestendige organisatie

Doe de digitaliseringstest

PS: uiteindelijk kun je stellen dat niets doen geen optie is. Dat geeft jou geen oplossingen. We hebben een test voor je klaar staan. In slechts 2 minuten weet jij waar je staat. Zet de eerste stap door de test te doen.