Op dit moment zijn we iets tofs aan het doen samen met Rabobank IJsseldelta. We werken met diverse partijen samen aan een regionaal vraagstuk, vanuit een expeditieteam ‘Internationalisering en technologische innovatie’. Hiermee focussen wij ons nu op ‘Internationalisering.’

Een expeditieteam is een groep mensen die wil bijdragen aan een uitdaging van onze regio. Internationale handel draagt bij aan een sterke economische regio. Daarom bouwen we een platform die internationale handel makkelijker maakt, doordat ondernemer elkaar helpen. Wij vinden het onwijs gaaf dat professionals uit de regio zich hiervoor inzetten. Daar dragen wij natuurlijk ook graag aan bij.

In een design sprint van één week waarbij IMPRES fungeert als design sprint facilitator geven we gezamenlijk antwoord op de vraag:
‘Hoe kunnen we ondernemers helpen met internationalisering?’

Ons vastgestelde antwoord op deze vraag is:
‘Door een digitaal platform te creëren die verbonden is aan het bestaande ecosysteem van ondernemers waarin ze andere bedrijven met internationale ervaring in de regio Zwolle kunnen vinden zodat bedrijven elkaar kunnen helpen met de stap naar internationale handel of de uitbreiding daarvan.’

Doel van dit platform:
Regio Zwolle versterken, ondernemingen die zich bezighouden met internationalisering onderling verbinden en op elkaar aansluiten.

Tijdens de design sprint delen we kennis met elkaar en zoeken we inspiratie om tot de beste ideeën te komen. Vervolgens bouwen we in één dag een prototype die we testen bij de eindgebruiker. Zo weten we zeker of we het juiste product bouwen!

Facilitator:
Milou van Elburg, Innovatiecoach / -adviseur, Rabobank IJsseldelta

Enthousiaste teamleden:
– Ynte van der Meer, Kennispoort Regio Zwolle
– Henriëtte Herbschleb, Living Wave Company
– Janine Koops, Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland
– Edwin ter Burg, Trade Office
– Gert van Eldik, Impres
– Martijn Nijenkamp, Impres
– Harwin Borger, Impres

20181115 141158
IMG 6595