Het is voor doorgewinterde online marketeers vaak de allereerste stap voor zoekmachinemarketing: Google Mijn Bedrijf (GMB) claimen! De eerste stap die gezet wordt om gratis beter zichtbaar te zijn. Vaak blijft het helaas bij het aanmelden en eenmalig invullen van de basisinformatie. Jammer! Want tegenwoordig biedt GMB zoveel meer!

Maak het jouw doelgroep makkelijk. Wees relevant en actueel.

Haal alles uit jouw Google Mijn Bedrijf!

Google Mijn Bedrijf updates

Google wil graag de meest relevante en actuele data aanbieden. Met de afgelopen updates wil Google de ondernemer een duwtje in de rug geven om deze data relevant en up to date te houden. Sinds kort is het mogelijk om met GMB nog meer op te vallen en jouw potentiële websitebezoeker nog eerder te bedienen. Hoe? Dat ga ik je vertellen in onderstaande updates.

1. Google Posts – Wat houdt jouw bedrijf momenteel bezig?

Deze functie stelt een bedrijf in staat om gratis berichten te plaatsen in de Google-zoekresultaten. Deze worden getoond bij de zoekresultaten in jouw GMB en blijven 7 dagen zichtbaar. Je kunt hierin bijvoorbeeld je vacaturepagina uitlichten of het zoekverkeer direct doorverwijzen naar een evenementenpagina! Bij een evenement kan de post langer dan 7 dagen blijven staan. – Zie in onderstaande afbeelding hoe dit eruit ziet.

1 Gratis online zichtbaarheid met GMB

Aanvullend op de posts die meer tijdelijk van aard zijn, is het nu ook mogelijk om extra URL’s in je GMB te communiceren. Je kunt hierin direct doorverwijzen naar bijvoorbeeld een formulier op je contactpagina of naar het menu van jouw restaurant!

2 Gratis online zichtbaarheid met GMB

3. Automatische websitebuilder – Voor als je geen tijd/budget hebt maar wel online zichtbaar wilt zijn.

Google speelt met deze functie in op het feit dat nog steeds 60% van de bedrijven wereldwijd geen website hebben. Google hoopt hiermee dit deel straks ook te kunnen bedienen. Met de keuze tussen een beperkt aantal thema’s wordt met informatie en foto’s afkomstig van je GMB in 5 minuten je eigen website live gezet.

4. Vraag en Antwoord – Een mini Q&A binnen jouw zoekresultaten.

Voor gebruikers die ingelogd zijn met een Google-account is het mogelijk om vragen te stellen en te beantwoorden. Google geeft bewust ook andere gebruikers de mogelijkheid om vragen te beantwoorden. Als bedrijfseigenaar kun je notificaties krijgen van de vragen die gesteld worden, zo wordt jij in de mogelijkheid gesteld om als eerste te reageren op de vraag.

3 Gratis online zichtbaarheid met GMB

Wees zo volledig mogelijk zichtbaar

GMB is gratis en biedt je de mogelijkheid om op verschillende plaatsen zichtbaar te zijn. Denk aan de Google Zoekresultaten, Google Maps en op Google+. Des te belangrijker om zoveel mogelijk functies van GMB te benutten om jouw gratis bekendheid een boost te geven! Wil je hulp of zoek je inspiratie voor het optimaal benutten van deze gratis zichtbaarheid? Bel of mail ons vandaag nog!