Gegevens achterlaten op een onbeveiligde website. Zou jij het doen? Een bestelling plaatsen op een website die aangeeft niet veilig te zijn. No way!

Vaak is het onduidelijk of een website veilig is om gegevens achter te laten of een bestelling te plaatsen. Google maakt hier in Chrome 62 korte metten mee.

Google markeert vanaf oktober 2017 alle webpagina’s met wachtwoordvelden of pagina’s met velden voor creditcardgegevens als “niet veilig”. Eerder werd dit aangetoond door een klein icoontje. Nu wordt hier “Not secure” of “Niet veilig” aan toegevoegd.

Blog Not Secure afbeelding

Een extra signaal voor bezoekers om hen te attenderen dat ze met een onveilige website te maken hebben. Al eerder werd duidelijk dat het gebruik van SSL-certificaten steeds belangrijker wordt. Niet alleen voor de SEO-resultaten maar ook om de “Niet veilig” melding om te zetten in “Veilig”.

Wij raden het gebruik van SSL-certificaten in ieder geval altijd aan. Heb je vragen over het gebruik van SSL-certificaten en de impact op jouw SEO-resultaten? Bel of mail ons vandaag nog.