Wat is Google Mijn Bedrijf?

Google Mijn Bedrijf is een gratis tool waarmee jij jouw bedrijfsgegevens kan beheren. Deze gegevens worden vervolgens weergegeven binnen diverse platformen van Google. Het is belangrijk om vindbaar te zijn voor jouw klanten en ze te voorzien van de juiste informatie. Mensen hebben veel vertrouwen in Google en verwachten dan ook dat hier de juiste informatie te vinden is. Je wilt natuurlijk niet dat potentiële klanten voor een dichte deur staan bij jouw oude bedrijfspand omdat dit adres nog in Google staat. Dit zou een slechte eerste indruk zijn. 

De mogelijkheden van Google Mijn Bedrijf

Platformen van Google waarin bedrijfsgegevens zichtbaar zijn, zijn bijvoorbeeld Google Maps en Google Zoeken. Via Google Zoeken is onder andere je bedrijfsinformatie zichtbaar. Dit bestaat uit je website, contactgegevens en bedrijfslocatie.

Via Google Maps kunnen potentiële klanten je locatie zoeken. Daarnaast wordt jouw bedrijf ook weergegeven wanneer er wordt gezocht naar jouw product of dienst. Als er bijvoorbeeld wordt gezocht naar ‘marketing bureau’ in de buurt van Zwolle en jij hebt een marketingbureau in deze buurt, dan wordt jouw bedrijf ook getoond als jouw bedrijfsgegevens juist zijn ingevuld.

Schermafbeelding 2021 10 28 om 162953

Naast het feit dat jouw bedrijfsinformatie beter zichtbaar zijn in Google Zoeken, biedt dit platform nog veel meer functies. Zo is het voor klanten ook mogelijk om reviews achter te laten over hun ervaring met jouw bedrijf.

Reviews zijn een goede manier om aan potentiële klanten te laten zien hoe tevreden jouw bestaande klanten over je zijn. Google is daarnaast ook een fan van reviews. Als er twee bedrijven zijn in dezelfde sector waarvan de ene wel reviews heeft en de andere niet, dan zal Google het bedrijf mét reviews vaker én eerder tonen. Negatieve reviews? Dit is makkelijk om te buigen door op een gepaste manier te reageren. Lezers kunnen hierdoor de situatie beter inschatten en lezen dat het bedrijf haar klanten serieus neemt.

Schermafbeelding 2021 10 27 om 100440

Google Posts

Google Posts is een onderdeel van Google Mijn Bedrijf. Met Google Posts kun je content publiceren die zichtbaar is onder jouw bedrijfsinformatie. Deze content kan van alles zijn. Het kan gaan over je nieuwste projecten of meest recente nieuwsbrief. Het is ook mogelijk om hier een vacature te plaatsen die je extra onder de aandacht wilt brengen. 

Schermafbeelding 2021 10 27 om 101700

Je kunt van alles plaatsen zolang de post maar een omschrijving en afbeelding bevat. Daarnaast kan je ook knoppen toevoegen zoals ‘meer informatie’, ‘aanbod bekijken’ en ‘registreren’.

Schermafbeelding 2021 10 28 om 162644

Wat kan Google Mijn Bedrijf voor mij betekenen?

Google Mijn Bedrijf geeft jou de mogelijkheid om een goede eerste indruk achter te laten bij jouw potentiële klanten. Daarnaast kan het helpen bij het genereren van nieuwe leads, je zult makkelijker vindbaar zijn en mensen kunnen je makkelijker bereiken. Met één druk op de knop kunnen potentiële klanten jou bellen en met behulp van Google Posts kun je iedereen die geïnteresseerd is in jouw bedrijf up-to-date houden. Een ding is zeker, Google Mijn Bedrijf heeft voor ieder bedrijf waarde en draagt bij aan je content marketing strategie.

Wil jij ook aan de slag met Google Mijn Bedrijf? Maar kom je er zelf niet helemaal uit? Bij IMPRES helpen we je graag! Heb je nog een paar tips nodig of wil je samen met ons jouw persoonlijke account opzetten? Neem vrijblijvend contact met ons op.

employee 500x500 kristin

Kristin Vasse (Online Marketeer)

Telefoon: 038-3869181