Dat klinkt raar… maar wie heeft tien zoekresultaten nodig wanneer het antwoord op je vraag al meteen door Google weergegeven wordt? Google verbergt sinds kort organische resultaten!

Google laat in een aantal zoekopdrachten alleen nog maar het antwoord zien op de vraag of stelling die ingevoerd wordt als zoekopdracht. Voorbeelden hiervan zijn rekensommen, het omrekenen van meters naar bijvoorbeeld millimeters of de tijd in een bepaald land, provincie of plaats.

Google laat je in deze gevallen alleen het antwoord zien en verbergt de andere resultaten. De zoekmachine laat middels een button nog wel de mogelijkheid over om toch naar alle zoekresultaten te gaan die de zoekopdracht anders zou hebben opgeleverd.

Blog  Google geeft antwoord zonder zoekresultaten  Tijd in Apeldoorn
Blog  Google geeft antwoord zonder zoekresultaten  Eenheid omrekenen

Waarom doet Google dit?

Gebruikers van tools zoals de rekenmachine, eenheden omrekenen en lokale tijden klikten nauwelijks door op de andere zoekresultaten. Reden genoeg voor Google om te experimenteren met een minimale weergave om de laadtijd nog sneller te laten verlopen.

Danny Sullivan van Google zei er het volgende over:

Blog  Google geeft antwoord zonder zoekresultaten  Danny Sullivan

EditVoor nu is dit onderzoek stopgezet. Google geeft aan genoeg data te hebben om te kijken hoe ze deze feature optimaal uit kunnen rollen.

Tweet van Danny Sullivan update